IPI Medyada İnovasyon podcast serisinin 1. bölümü yayında!

Medyada İnovasyon serisinin bu bölümünde Uraz Kaspar’ın konuğu Dijital Medya Uzmanı ve Yapay Gündem’in kurucusu Gülin Çavuş.

Çavuş’la Türkiye’deki yeni medya girişimlerinin rollerini, inovasyona yaklaşımlarını, gelir modellerini çeşitlendirme denemelerini, okur üzerindeki güven endeksli yaklaşım ve deneyimlerini konuştuk. Kariyer yolculuğundaki önemli noktaları paylaşan Çavuş, Teyit dönemi ve öncesindeki mesleki serüvenini, aldığı eğitimler ve kişisel girişimlerinin sonuçlarını aktardığı bölümde, yapay zeka odaklı bir e-posta bülteni olarak doğan ve sonrasında internet medyasına dönüşmekte olan Yapay Gündem’i de değerlendirdi.

Bölümde değinilen konu başlıklarından bazılarını şöyle özetleyebiliriz:

  • Gülin Çavuş’un medya öncesi eğitimi ve kariyeri
  • Türkiye’deki yeni medya kuruluşlarının inovatif yaklaşımlardaki mevcut durumu
  • Okur-güven ilişkisinin gelir modeli ve medya trafiğine yansıması
  • Bir medya kuruluşu yaratmanın gereklilikleri, gazeteciler ve girişimciler için niş alanların doğru belirlenmesi ve süreklilik ihtiyacı

Medyada İnovasyon 00 | Tanıtım bölümü

Medyada İnovasyon; konvansiyonel ve yeni medya olarak son dönemlerde iyice ayrılan alanlardaki inovatif yaklaşım, girişim ve uygulamaların inovatif bakış açısı ve perspektifi geliştiren, uygulayan ve/ya tasarlayan konuklarla ele alınacağı bir podcast serisidir.

Seriyi hazırlayan Uraz Kaspar, 2011 yılından bugüne Yeditepe Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmekte olup, akademik müfredata Podcast ve Ses Yayıncılığı’nın eklenmesini sağlamıştır. 2019 yılında kurucu ortaklarından olduğu Podfresh ile 2024’te yollarını ayıran Kaspar, medya alanındaki çalışmalarına Olmaz Media adı altında Amerika ve Türkiye’de devam etmektedir. Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi olan Kaspar, Sanat ve Kültür Yönetimi için Çağdaş Teoriler ve Uygulamalar kitabının da yazarlarından biridir.